Eva Thomsen
   
KKArt

Proces

 

Idéudviklingsprocessen er spændende og somme tider langvarig. Når Eva har fået en idé laver hun en skitse, der senere afprøves som tredimensionelle former I små modeller. Det er netop I idéudviklingsprocessen at tingene tager fart – det er ofte her, at nye idéer til andre værker pludselig opstår. Hvis modellen består sin prøve og fungerer i alle dimensioner, bliver den arbejdet op i en større størrelse. Noget bliver drejet, men det meste bygges op i pladeteknik eller modellering.
Det er i de daglige eksperimenter og i mødet med leret og Evas hænder, at værkerne bliver til. Eva ved foreksempel aldrig, hvilken farve værkerne skal have inden abejdet går i gang. Processen er langvarig og den kræver struktur, ro, tålmodighed og nærvær, for at Eva kan arbejde og være i den kreative keramiske proces.
Eva arbejder med stentøjsler som tilsættes papir, chamotte og andet. Tingene bliver som regel brændt til 1280 grader med forskellige glasurer, sinterbegitninger eller muffelbrændinger.

Processen i ovnen er en verden for sig. Uanset om det er funktionelle krukker og skåle eller skulpturelle abstrakte værker, så er tanken, at de skal kunne stå alene og nydes i kraft af det tiltænkte udtryk. Formerne er ofte bløde geometriske buer, som det ses i serien inspireret af det maritime og både. Det er enkelt og stramt og formen i værkerne taler for sig selv og leret bevarer sit liv.

 

 

Baggrunden for Evas liv som keramiker

Når nogen spurgte Eva om, hvad hun ville være når hun blev voksen, var der kun ét svar: keramiker eller ikke noget!

Eva lod sig inspirere af de dygtige keramikere, der havde deres værksted og galleri i og omkring barndomshjemmet på Djursland. Efter folkeskolen blev Eva uddannet som pottemager på Kählers Keramiske fabrik i Næstved, hvor det traditionsbundne håndværk blev holdt I hævd med stor ildhu. Senere blev Eva optaget på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og gennemførte her den 5-årige uddannelse med speciale i unika. Det var en meget lærerig periode som åbnede Evas sind og gav hende lysten til at udforske faget i ind- og udland. En periode der bragte Eva langt omkring, fra Australien til Bornholm.

Ringen er sluttet, og Eva er nu tilbage på Djursland, hvor hun har etableret eget værksted I Mørke. Her er der plads til fordybelse, til at lege med leret, og til at skabe innovative former.

Eva arbejder hovedsageligt med unikakeramik i et stramt og minimalistisk udtryk. Interesse for det geometriske kommer tydeligt til frem i mange af arbejderne. Eva fokuserer på det skulpturelle gennem understregningen af de rene linjer, den enkle form og mellemrummene.

Forskellige brugsting som f.eks. lysbægre, krus, kander, krukker og smykker er også en del af programmet.

Eva vil gerne fortælle mere om mit arbejde og mine innovative processer – f.eks. gennem foredrag, polterabend, besøg på mit værksted eller undervisning/vejledning på skoler og uddannelsescentre.